بازدید امروز : 192
بازدید دیروز : 274
کل بازدید : 805145
کل یادداشتها ها : 374
ADSL
احتمالا اغلب شما از dial up واسه وصل شدن به اینترنت استفاده می کنین باهمون سیستم شماره گیری بایه مودم معمولی روی سیستم ، کلی هم وقتتون تلف می شه تا وصل بشید تازه اگه تلفن اشغال نباشه یا قطع ووصل نشه باید پول تلفنش رو هم بدین با این سرعت اعجاب آورش ، تازه مولتی مدیا رو هم بی خیالش . اما تا حالا اینترنت پرسرعت رو تجربه کردین؟
یه راه دیگه وصل شدن به اینترنت فناوری ADSL هست که ازهمون خطای تلفن استفاده می کنه اما از نوع پر سرعتش .( ADSL (Asymmetric-DSL یا روش خطوط دیجیتال نامتقارن یکی از فناوری های DSL هست . تو این فناوری پهنای باند کابل تلفن به چند قسمت تقسیم می شه البته ازنظر فرکانسی هرکدوم از اعمال تو سیگنال فرکانسی مشخص انجام می شه مثل : صوت و ارسال و دریافت مقدارهای دیجیتالی ( البته به صورت آنالوگ که بعدا تبدیل خواهد شد .) این طوری دیگه واسه اتصال به اینترنت لازم نیست که خط تلفن هم اشغال بشه تازه این جوری می تونیم صوت و تصویر رو مبادله کنیم چون وقتی که ما ازتلفن واسه حرف زدن استفاده می کنیم حدودا از یک نهم پهنای باند خط تلفن استفاده می کنیم .
تو ADSL سرعت ارسال(send ) با سرعت دریافت(receive ) یکی نیست . تو بالاترین سطح تئوری ، دریافت باسرعتی حدودا برابرmbps 8 وارسال هم باسرعتی برابر mbps 640هست . همون طوری که می بینین اختلافشون خیلی زیاده به همین خاطر که بهش نا متقارن می گن . سرعت واقعیه ارسال ودریافت به ترتیب mbps 256و2هست. تو این فناوری دیگه ازشماره گیری و منتظرشدن واسه اتصال و قطع و وصل شدن خبری نیست و وقتی شما کامپیوتر رو روشن کردین به اینترنت هم وصل می شین .
مزایای این فناوری :
استفاده از خطوط تلفن معمولی و شبکه ارتباطیه به همین خاطر نیازی به سیم کشی و تجهیزات جدید نیست ، خط تلفن اشغال نمی شه ، اینترنت پرسرعت نسبت به Dial up ، اتصال دائمی ، هزینه کم واسه نصب و راه اندازی آسون و سریع .
معایب این فناوری :
کیفیت این فاوری بستگی زیادی به فاصله بین کاربرو مرکز تلفن ارائه خدمات DSL داره یعنی هر چی فاصله بیشتر باشه سرعت و کیفیت کمتر می شه ، حتی اگه فاصله بیشتر از 5 کیلومتر بشه عملا دیگه خبری از اینترنت پرسرعت نیست و نمی شه خدمات رسانی کرد ، تازه علاوه بر این ، این فناوری وابسته به خطوط و سیم کشی تلقنه که هرچی خراب تر و فرسوده تر باشن سرعت و کیفیت پایین تر می آد و با این خطوط قدیمی که ما داریم مطمئنا سرعت خیلی پایین تر می آد .
ADSL ازدو دستگاه استفاده می کنه : یکی مودم DSL که تو محل مشترک باید باشه ویکی دستگاه DSLAM ( DSL Access Multiplexer( که تو محل شرکت ارائه دهنده باید باشه . به مودم های DSL ، ATU-R هم می گن . این مودم ها مسئولیت دارن که اتصال رو بین کامپیوتر مشترک رو با خط DSL برقرار کنن .این مودم ها معمولا با USB یا پورت اترنت base-T10 به کامپیوتر وصل می شن .DSLM هم کار جداسازی باندهای فرکانسی 4 کیلو هرتزی رو از باندهای فرکانسی دیگه رو به عهده داره و باعث می شه که ارتباط بین کاربر با مجتمع پرسرعت واسه اینترنت برقرار بشه . هر DSLAM به صدها زوج سیم وصل می شه که هر کدوم واسه ی یه مشترکه . به غیراین دو دستگاه ممکنه که تو سمت کاربر از یه دستگاه فیلتربه اسم Splitter استفاده بشه که تا بین مکالمات تلفن با اطلاعات ADSL تداخل پیش نیاد.
هزینه ای که باید بدید واسه ی یه اتصال به این فناوری به غیر از تجهیزاتش هزینه ی حق اشتراک و هزنیه ی مخابراتی ( البته نه مثل پول تلفن ) بر اساس جدول سرویس های مختلف با سرعت ارسال و دریافت مختلفه ، هرماه هم بر اساس حجم download یه هزینه ثابت باید بدین ، هرشرکت خدمات ADSL هم یه سقفی واسه حجم انتقال داده معین می کنه که اگه بیشتر از اون استفاده کنین باید یه هزینه اضافه هم بدین .